Ik ga op reis & ik neem mee

ik ga op reis en ik neem mee
bagage voor Twee maand een half op de fiets

Over exact 1 week vertrek ik, het pakken kan beginnen. Maar wat neem je nu allemaal mee op een fietsreis van 2 maand een half?
Wel een pak materiaal. Dit verdeeld over 5 fietstassen, 2 vooraan en 3 achteraan.
Een goede voorbereiding en het juiste materiaal voor dergelijke reis is zeer belangrijk.
Door de beperkte ruimte van de fietstassen is het vaak keuzes maken. De essentie om te overleven gaat mee, de rest blijft thuis.

Slaapmateriaal 

DSC_0736Dit is de basis, ik een tent, een matje, slaapzak opblaasbaar kussen & een oogmasker mee. Dit geeft je een grote vrijheid om te overnachten waar je wil. Zo ben je niet afhankelijk van accommodatie ( hotels, jeugdherberg,..).In noodsituaties  (vermoeidheid, slecht weer, ongeval,..) kan je telkens terugvallen op de tent.

 

Voeding & kookgerei
Naast slaapmateriaal is voeding en voldoende voorraad voorhanden van levensbelang. Zo neem ik o.a. mee:

2 kg havermoutDSC_0734
Muesli
Couscous
Pasta
Gedroogde vruchtjes & noten
Mueslirepen
Olijfolie
Fruit ( appels, bananen)
Melkpoeder
Suiker
Chocopoeder
Soepzakjes

Om mezelf van eten te voorzien moet ik natuurlijk ook wat keukengerei bij me hebben. Twee kookpotten, een gasvuurtje, voldoende gas bidonnetjes en een magnesium stick zijn de basis. Maar een bord, (zak)mes, lepel, kruiden, beker, drinkfles & handdoek mogen natuurlijk niet ontbreken.

Kledij

Kleding probeer ik tot het minimum te beperken. 2 sets fietskleding & twee sets gewone kledij zijn meer dan voldoende. wat waspoeder, ecologische zeep en een rivier of wasmachine onderweg kunnen wonderen doen. Ondergoed, een goede regenjas en een warme pull zijn natuurlijk geen overbodige luxe. Ook een paar stevige sportschoenen en sandalen zitten ergens in de fietstas verstopt. Een koersschoen is nu eenmaal niet de meest comfortabele wandelschoen.

DSC_0731

EHBO & verzorging

Zeer belangrijk is natuurlijk persoonlijke hygiëne. Deze basisbehoeften nemen gelukkig niet te veel plek in. Tandenborstel, wasmiddel, en wat mini handdoekjes zijn vrij licht & compact. Belangrijker is nog een EHBO-kit. Ontstekingsremmers, ontsmettingsmiddel, verbanden, pleisters, watten & zonnecrème vormen de basis. Als extra neem ik ook 2 reddingsdekens mee, je weet maar nooit. Ook een muggennetje kan in vochtige gebieden vaak van pas komen.

Fietsmateriaal

De fiets zal voor 6000 km mijn vervoermiddel zijn. Een goed onderhoud en voldoende reserveonderdelen mogen dus zeker en vast niet ontbreken. Ik neem mee: smeerolie, sleutels, tape, strips, reserve buitenband, 2 reserve binnenbanden, reserve ketting, rekker, spanbanden, touw,… Met voldoende & goed materiaal valt of staat een fietsreis.

Elektronica 

Ons leven tegenwoordig zit vol technologische snufjes. Om mijn reis goed te documenteren en ook deze blog up to date te houden neem ik toch wel wat elektronica mee. Een action camera, mijn fototoestel, een i-pad, GSM, reserve batterijen, een USB stick & een hele verzameling kabels. Ik heb wel het geluk dat ik via mijn dynamo op de fiets al deze toestellen kan opladen tijdens het fietsen.

Varia & papierwinkel

Onderweg neem ik ook wat boeken mee voor verpozing s’avonds. Ook een zaklamp en zonnebril mogen niet ontbreken. Een hele papierwinkel met kopie’s van visum, ID, reservaties, overnachtingen, boten zijn essentieel als de technologie het laat afweten. Ook neem ik een notitieboekje mee om mijn dagelijkse bevindingen in te notuleren.
De gele bak met de draden is de geigerteller. Dit is een toestel dat de radioactiviteit meet.

Alles samen en na heel wat pruts- & propwerk ziet dit er als volgt uit:

DSC_0740

 

Een gedachte over “Ik ga op reis & ik neem mee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s