HOME

Welkom,

Deze blog omvat de avontuurlijke ervaringen van Lander Wantens, milieuactivist, natuurreiziger en voorzitter van de politieke partij Groen te Aalst.
Van 11 juni tot en met 23 augustus zal ik een fietsreis maken doorheen Europa.

reisroute

Tijdens mijn tocht zal ik een 20-tal landen bezoeken. Ik ga daar op zoek naar verschillende maatschappelijke thema’s. Mijn interesse ligt in de aanpak van steden en landen omtrent burgerparticipatie en verschillende benaderingen tot klimaatproblemen. Maar ook bijvoorbeeld wat de effecten kunnen zijn op onze omgeving, voedselvoorziening, en hoe we daar mee om gaan.

Zo zal ik Ljubljana & Stockholm bezoeken (European Green Capitals in respectievelijk 2010 & 2016) en Freiburg als mooi voorbeeld op vlak van mobiliteit. Alsook Tsjernobyl, waar op 30 jaar de natuur opnieuw haar plek heeft ingenomen nadat de mensen daar (verplicht) vertrokken zijn.
En zo nog tal van andere projecten en lokale burgerinitiatieven. Hoe mensen zelf de handschoen opnemen en niet langer wachten op de hogere overheden, die de ernst van de klimaatproblematiek nog steeds niet lijken te beseffen.